Utsikt & dumma harar

Foto: Jag


Guuuuuuud va jag hatar harar!!!
De ska alltis hoppa fram mitt framför bilen när det är mörkt...varför?? De verkar vara självmordsbenägna!
Höll ju på å få en hjärtatack...den röda lilla klumpen i bröstkorgen slog f*n fortare än harens lilla tickare kan jag lova...Men båda överlevde och det va väl tur det!

Imorgon är det valborg...blir en lugn skön kväll. Ska hänga med Linda, kanske grilla lite på Gärdet om vädret vill sig! Får se om det blir lite mera folk...vore trevligt, annars blir det romantisk kväll för två! =)

Puss & godnatt alla kära...





MERA BLOMMOR...



Foto: Jag
Canon eos 450D + canon EF 100/2,8 IS USM


Har precis gråtit färdigt framför Grays Anatomi...=P
Ganska skönt när det släpper lite i tårkanalerna...men det blir så blött bara! haha


Fick mitt sommarschema idag...och jag e så nöjd så! Fick semester då jag ville...så nu kan jag boka biljetter till Uppsala Reggaefestival!!! =) Jah Cure kommer dit...wiiii! Kommer bli grymt!

Nu ska jag äta en riskaka till sen blir det sängen!
Gooooodnatt!!



DAGENS BLOMMA

 



Foto: Jag
Canon eos 450D + Canon EF 100/2,8 IS USM





Biltvätt, leveransgumma & middag



Idag har jag varit riktigt produktiv!! =)
Hade lovat mamma att hjälpa henne att tvätta bilen...vilket jag gjorde! Det e ganska kul....speciellt när man ska använda högtryckstvätten och nästan flyger flera meter bakåt (en liiiten överdrift kanske =P) när man håller in spaken som får sprutet att komma....hahaha ooops! =P
Sen fördrev jag tiden genom att kräla runt på MamPaps tomt med kameran i högsta hugg...eftersom både mamma och pappa älskar blommor så finns det rätt mycket att fota. Ok...jag fotade väl mest enstaka blommor som har planterat sig själva mitt på tomten...men de är nästan finast! Hittade lite insekter också..=)

Lekte även leveransgumma åt Sara... (bilderna ovan)
Hon hade beställt en fin Howard-fotölj som vi skulle hämta i Rosersberg. Så det blev en liten bilutflykt som avslutades med lite mysig tjejmiddag med Linda och Helena hos Sara...Grymt god mat blev det!
Det är såna små spontana (i det här fallet inte helt spontant) vardagsmysigheter som gör livet lite bättre! =)
Mera sånt!!




Kan du gissa vad det är???

Joo...en blomma! =) ... det trodde du inte va!!





































































Man tycker ju att man borde tröttna på att fota blommor
!
Men man blir ju så otroligt glad av dom...alla fina färger och former, och bara den biten att de har vart försvunna i ett par månader och nu plötsligt ploppar upp överallt gör ju att man blir lite crazy! Man kan likosm inte bli annat än överförtjust varenda gång man ser en ny blomma på marken...=)

Har föresten gjort om min design lite...
Vet inte riktigt hur jag vill ha den och eftersom jag inte är så haj på det där med bloggdesign..ÄN..så får man ju liksom smygtesta sig fram.
Vill ha en lite roligare och finare header med lite bilder jag har tagit...men det e ju assvårt och har liksom inte tid att sitta framför datorn och leka så mycket som jag skulle vilja. (även fast jag sitter här mer än jag borde redan =P )

Men jag e ganska så nöjd för tillfället....bättre än innan i alla fall! Eller vad tycker du?? =)


Nu är det sovdags...imorgon e det ledigt som gäller och har ett fullspäckat schema med biltvätt, fotöljhämtning och mysmiddag på kvällen! =)

Godnatt!!



The last bounce...


Va och såg The Last Bounce i går...det var GRYYYYMt!! (som vanligt)
Så tråkigt bara att det är deras sista grej tillsammans...fast man vet ju aldrig! =)

Imorse åt jag brunch med Sara..det blev créps med champinjonstuvning och köttfärs. Supergott...rikigt mysig morgon. Sen stressade jag in till stan för en liten klippning...så nu är håret fräscht och fint igen!! Härligt!


Nu blir det lite tv och sen ska jag göra lite potatis&lök-soppa! mmmmmmmumma! =)





Aliah III



Fötter är ju stört gulliga...i alla fall när de är små! =)




Aliah II


Det finns nog inget finare än en liten en...



Kärlek

Foto: Jag, Modell: Aliah & Martin

Taget med: Canon EOS 450D, Canon EF 50 1,8 II

 

 

Är riktigt nöjd med bilderna från igår. Satt uppe alldeles för länge och fixade och donade.

Det här är två av mina absoluta favoriter! =)

 

 


Aliah


Idag var jag i Uppsala och hälsade på Martin, Lin & lilla Aliah! Finaste familjen!!
Här ser ni även min lilla present till Aliah...hon fick en body (designad & sydd av mig) som matchar pappas tröja! Hur gulligt som helst! =)
Fotade som en galning så det kommer komma upp lite fler bilder senare. Svårt att lägga undan kameran när man har en så fin modell!

Nu ska jag sova...imorgon blir det städning och Bounce på kvällen!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaam

Vill haaaaa

Det är löning...jag vill shoppa...jag VILL HA dom här skorna!!! (och en massa andra saker...=P)
Hatar när man måste spara alla sina pengar till något bara för att man verkligen vill göra det...man får ju inte göra annat kul fram tills dess då...

Men men...solen skiiiiiner och jag ska dra iväg till Uppsalaland idag...ska få träffa Martins fina fina dotter Aliah!!! =D  Ska ju bli kul å träffa Martin också...men just nu är jag nog mer spänd på å träffa den lite mindre varianten! =P
Så ska vi se om jag kan fixa till en liten sak innnan jag drar...spännande! =)

Peace out...



Kärlek


Det är underbart att man har en sån fin familj...
Tyvär så är inte pappa med...men vi har en mamma, som ALDRIG lyckas bli bra på bild men som faktiskt fastnade med en normal min (på den översta =P) och min syster som alltid är lika söt! =) Love love love...

Mamma har faktiskt lovat att jag ska få fixa till och fota henne nån gång...så om man tar typ 500 bilder så måste ju åtminstone en bli bra! haha  Så vi får väl se om vi får se fler bilder på henne i framtiden! =)

Jag hoppas dom inte blir ledsna i ögat för att jag lägger upp dessa bilder...speciellt den undre, men jag tycker den i kuuuul! =)


Långhelg!!

 

Nu äntligen är det heeeeeeeelg!!!

Gick två timmar tidigare från jobbet idag, har vart så stört trött och dötrist i butiken, så det va rikigt skönt å komma därifrån! =)
Är även blaskbajsväder ute...snöregn och kallt. blääää...hoppas det blir lite bättre i helgen i alla fall..fast helst mycket bättre!

Det är alla fall tur att man kan roa sig även när det regnar..hade dock velat stanna kvar ute med kameran i stället för att dra till jobbet.

 

Nu ska jag strax dra å träna!

Hej svejs...

 

 


21/4-10

 

Syrrans lilla kisse Hasse är en rolig typ...han e världens goaste när han inte fräser högre än en gräsklippare! =P

Man kan ju undra vad det är som har fått han på så ofantligt dåligt humör...skärpning herrn!

 

Den här dan har vart låååångare än långast! Har i princip inte hänt någonting på hela dan...nästan inga kunder, vilket jag förstår eftersom det ser ut som ett bombnedslag pga ombyggnad. Men varför i hela fridens namn måste de enstaka kunder som faktiskt sätter sin fot på golvet komma precis samtidigt????

Jag trodde att jag var bättre än vad jag är och försökte mig på en sån där HjälpaTvåKunderPåEnGång-grej....vilket sket sig totalt!! Så förlåt att ni som fick så otroligt dålig service...fick väldigt dåligt samvete!

 

Så jag hoppas att morgondagen blir lite bättre...och det hjälper ju att vara utvilad så nu ska jag sova!! =)

Godnatt!


Små gudar



Har nyligen börjat läsa "Små gudar" av Terry Pratchettden, men än så länge älskar jag den. Den e riktigt skön. Vet inte exakt vad den handlar om men det är massa gudar och munkar i den! =)

Här är ett stycke från boken som har fastnat lite...det va det som fick mig att fortsätta läsa. Han skriver så bra och roligt!


"Begrunda för ett ögonblick sköldpadda och örnen.
Sköldpadda är en marklevande varelse. Det är omöjliigt att leva närmare marken utan att befinna sig under den. Dess synält sträcker sig bara några centimeter framför dess ögon. Den kan få upp ungefär så hög fart som krävs för att jaga ifatt ett salladsblad. Den har överlevt medan evolutionen gick den förbi genom att, i stort sett, inte utgöra något hot mot någon och vara alltför krånglig att äta.
Sedan har vi örnen. En skyarnas och de högt belägna platsernas varelse vars horisont når till världens ände. Utrustad med en syn som förmår upptäcka en liten och knarrig varelses rörselser en dryg kilometer bort. Mäktig, med total kontroll. Lika blixtsnabb som dödsbringande. Med klor kraftiga nog att förvandla allting mindre än den själv till en måltid och ta åtminstone en munsbit av allting större.
Och ändå sitter örnen i timtal på sitt klipputsprång och spanar ut över omvärlden tills den upptäcker en rörelse i fjärran och fokuserar, fokuserar, fokuserar på den lilla vaggande ryggskölden bland buskarna där nere i öknen.
Och sedan kastar den sig ut...
Och innan sköldpaddan vet ordet av märker den hur världen rusar bort under den. Och den ser världen för första gången, inte längre fem centimeter från marken utan etthundrafemtio meter ovanför den och den tänker: vilken god vän jag har i örnen.
Och sedan släpper örnen taget.
Och så gott som alltid störtar sköldpaddan mot sin död. Alla vet varför sköldpaddan gör detta. Tyngdlagen är en vana som det är svårt att göra sig av med. Ingen vet varför örnen gör som den gör. Det finns mycket gott att äta på en sköldpadda, men med tanke på den möda som krävs för att komma åt det, vore det klokare att välja i princip vad som helst annat. Alltsammans handlar helt enkelt om örnens förtjusning i att plåga sköldpaddor.
Men vad örnen å andra sidan inte inser, är att den är delaktig i en mycket osofistikerad form av naturligt urval.
En dag kommer en sköldpadda att lära sig flyga."



Nu ska jag dra till Sara och mysa lite i soffan framför en rulle... =)



Ge mig vingar!!

Bild 1: Canon EF 50 1,8 II

Bild 2 & 3: Canon EF 100 2,8 IS USM

 

 

Tänk att vara en fjäril...Dom är ju hur coola som helst!! =)

Vet inte om det finns något som är vackrare än en sån här liten varelse...de har så sjukt coola teckningar!

 

 

Hade ställt in mig på att fixa hyllor i röran på jobbet imorgon..

Men det visar sig att det blir upp i ottan och iväg till Kungens Kurva för lite mera inventering...

Så nu kommer Jossan och hämtar mig 07.00...blääää för missad sovmorgon!!!! Men slutar ju tidigt istället så får väl va glad för det...ska ha typ filmkväll hos Sara med inslag av tvätt! haha blir spännande...

 

Godnatt!! =)

 

 


Himlen är blå



Idag satt jag och käkade lunch (ja, ni ser ju vad jag åt =P) på en klippa vid Edsviken.
Det var grymt skönt...massa fågelkvitter, sol och blå himmel! wiiiii =D

Jobbade egentligen idag men hade fått en tid på vårdcentralen där jag bor så var iväg ett par timmar mitt på dan...sjukt skönt å komma bort lite! haha
För er som inte känner mig så skelar jag rätt mycket, vilket jag kan störa mig på ibland...tex när man ska bli fotad eller fota sig själv då det syns hela tiden och jag inte kan kolla rakt fram in i kameran!!! =( Bläää...
Nu har jag i alla fall äntligen kommit till skott och vart på vårdcentralen för att få en remiss skickad till Danderyds sjukhus. Förhoppnignsvis tycker dom att jag är en bra kandidat för en operation! wohooo...=D


 


Nattetid

Utsikt över Karlbergs station, Stockholm

Fotat med Canon EF 50 1,8 II

 

 

 


Jag, kalas & Välkommen bäbis!!!


Igår va det finkalasmiddag hemma hos Sara för hennes bror fyller 28! =) Grattis!!!!
En riktigt najs liten middag blev det med goooood mat och trevligt sällskap.



Vaknade, för en halvtimma sen, i Saras soffa och kolla på mobilen och fick ett lovely sms...

...min älskade vän Martin har äntligen blivit PAPPA!!! Det va en långsam liten flicka, men nu ca, 14 dagar efter beräknad hemkomst kom hon äntligen till världen!
Ett väldigt trevligt sätt att vakna på...fast med tanke på känsligheten hos mig så blev det lite jobbigt med tårar i trötta ögon! haha =P

Grattis grattis grattis grattis Lin och Martin!!! Längtar tiss jag får träffa lilla tösen!



Nu ska jag göra mig i ordning för jobbet! Hörs!


Cykla runt halsen

 

Det kanske skulle vara roligare å cykla om man hade en sån här!?


Idag har vart en väldigt lång dag, har gått trögare än trögast på jobbet. Cyklade i spöregn imorse och har vart väldigt trött (övertrött =P) hela dan och jag vet faktiskt inte varför för sovit det har jag! Önskar jag vore ledig i helgen!! Det e så skönt att man i alla fall har så underbara arbetskamrater som förgyller ens dag!! =)

Ska försöka sova lite nu så man orkar med lite kalas imorgon! =)

 

Godnatt!!

 

 

 


Sagolikt


Nog är den sagolik denna blåbärssoppa! =)
Tog en liten tur förbi 7i11 och drog ner till Karlbergs slott, satte mig på bryggan och åt lite mellanmålsmiddag innan träningen.



Dagens!


 

 

Tänkte dra in till stan och fota lite innan jag ska möta Terés för lite stångakrobatik! =)

 

 

 


Självporträtt / städa

Färg eller svartvitt...??



Igår såg jag ett perfekt fototillfälle rulla förbi, det var en liten kulle på sidan av vägen full av tussilago...tyvärr hade jag brottom till jobbet och kunde inte hoppa av cykeln för att ta någon bild.
Så även fast vädret inte är perfekt idag så vill hela jag ta cykeln och åka dit igen...men jag MÅSTE städa klart innan jag kan göra något som faktiskt roar mig! Så lär ju få vänta tills imorgon!! =P





Bästa samtalet!


Kom precis hem från inventeringen på Mio inne i stan och telefonen ringer...och vem var det om inte min chef från jobbet. Inte kul å få samtal därfrån när man precis kommit hem från jobbet tänkte jag tills jag hörde vad hon hade å säga!

DOM HAR GODKÄNNT MIN TJÄNSTLEDIGHETSANSÖKAN!!!!!!! =D

Aaaaaaaaaaaaaaaaa....är så jäkla glad just nu! Men lite nervig...
För er som inte vet så har jag ansökt om tjänstledigt i 5 månader från och med oktober. Har lite planer på att dra till Thailand och utbilda mig till thaimassör i 3 månader, har hittat en skola i Chiang mai som verkar najs, och sen resa runt i 2  månader efter det! =)

Vill åka till:
  • Vietnam
  • Kambodja
  • Malaysia
  • Indonesien
  • Fillipinerna
Så får väl se hur det blir! Jag hoppas bara att Alem kan följa med mig och jag har ett par andra kompisar som vill komma förbi och hälsa på, vilket vore underbart! =) Alla som vill får komma!

Det här är ju lite anledningen till att jag kom på att jag skulle skaffa mig en blogg. Hade tänkt att jag skulle fixa en tills jag åkte så att mamma skulle kunna hänga med och se att jag mår bra...hon vill ju liksom inte att jag ska åka! Stackars mamma!! =P  Men började på en gång och nu e jag fast! haha

Nu gäller det bara att spara spara spara!!! Måste hitta någon som kan hyra min lägenhet under tiden jag är borta också...=)


Peace out!




Karin

 

Har vart ute och fotat med fina Karin och syrran.

Försökte ha en liten fotoshoot men det gick sådär...sminkade KB (Karin) jättefint men det hann liksom bli lite sent...och därmed mörkt. Blev väldigt mycket oskarpa bilder tyvärr!

Blev nöjd med tre bilder i alla fall...men fick inte lägga upp den tredje för fröken och den va ju den finaste!!! haha  Men va gör man! Får kolla på den själv! =P

 

 


Blått som i badkar??


Idag har vart en lååång dag...
Jobba me en lätt illamående känsla är inte kul...men man får ju skylla sig själv! =P Men det e tur att man kan ha roligt på jobbet i alla fall!

Fick lov att bortse från tröttheten och dra iväg och träna...Pole Fitness...så otroligt kul! Men fy va jobbigt det är...drog hem till mamma efteråt och tog ett långt bad. Måste göra det oftare! =) Tråkigt att älskade lilla Tesan inte kunde följa med...inte lika roligt utan! (nu syftade jag inte på badet utan polen, haha)

Nu blir det läggdags så man orkar upp imorgon. Ska åka till Mio i stan för å hjälpa till med deras inventering.

Hööörs!






Picturetime...


Idag var jag och mamma som sagt på trädgårdsmässan i Älvsjö. Det var riktigt mysigt att strosa runt med lilla mammsen! =) Men det va stört mycket folk och blev rätt trött i kroppen...men det var det värt!


Nu kommer ett gäng bilder från idag...blev rätt många så hoppas ni orkar titta! hihi





Utanför mässan så fanns en ascool fontän...jättesvårt att förklara hur den va men den va väldigt annorlunda!



(Alla bilder tagna med Canon EF 100 f/2,8 IS USM)



Nu ska jag fixa mig och dra iväg på 30-årsfest i uppsala...ska bli kuuuul!! =)



Peace out!

Mera blommor...det är ju trots allt vår!

(Canon EF 100 f/2,8 IS USM Macro)



Någon som vet vad detta är för blomma?

Känner inte alls igen den...men den va riktigt söt! =)




En torsdag efter jobbet

Lite rolig dekoration..haha hade vart najs å va där på

kvällen för det såg ut som att de kan tändas! =)


 

 

Idag åkte jag in till Djurgårn efter jobbet. Det va inte så skönt, riktigt ruggigt, men hade redan bestämt mig för det så hade väl inget val. haha =P  De håller på och bygger någon ny spårvagnsgrej i stan så går bussarna ut dit lite annorlunda...och helt ärligt så fattade jag noll av skyltarna så det fick bli en promenad! Är lite trött i fötterna nu.

 

Imorgon blir det trädgårdsmässan med mammsen..ska bli mys! =)

 

 


Om Rootslovin

 
(Foto: Björn Mattisson, www.brollopsfoton.se)
 
 
Jag frilansar som makeupartist, hårstylist och utöver detta hittas jag bakom kameran på bland annat bröllop och egenkomponerade plåtnignar. Självklart speglar denna, ibland lite dåligt uppdaterade blogg, även mitt yrke men även lite vardagliga inlägg kan dyka upp.
 
Följ din väg så följer jag min...

På upptäcksfärd





Man måste ju roa sig med något när man har räknat varor en helt dag...
Jossan och jag tog oss en promenad på lunchen och hittade ett litet place på en kulle i närheten av jobbet.
Det va gråttor och murar och så låg det leksaker, filtar, gamla rostiga konservburkar, en madrass och lite annat konstigt. Det va nästan lite obehagligt för det kändes som att det när som hellst skulle komma dit någon som bodde där.
Hade man varit yngre så hade man lätt kommit in i rollen som en kriminalare som är på jakt efter en försvunnen person som under en längre tid har bott undangömd. =P 

Riktigt spännande! haha



Skippa April och röda jobbdagar!


Är det ett sent april-skämt eller??
Kan vi inte bara hoppa över hlea April månad...hade ju precis vant mig vid det otroligt fina vädret och när man vaknar idag, ja då e det typ snöstorm!!! Eller ja, inte storm kanske men det snöar jättemycket just nu. =(

Nu ska jag iväg till jobbet...ÄVEN fast det är "söndag"!! Det e väl ett av de sämre delarna med att jobba i butik...det är aldrig stängt! Vi stänger typ två eller tre dagar om året...alldeles för lite alltså!
Jag tycker faktiskt att när det e röd dag så ska det vara det för alla! Man behöver väl inte kunna köpa sig en soffa precis alla dagar om året...det går att vänta en eller två dagar extra!
Jag vet att det är bra service och att jag som jobbar just den röda dagen tjänar dubbelt så mycket som en vanlig dag...men jag bryr mig faktiskt inte, jag vill vara ledig istället...så jag inte behöver gå hem tidigt från en spelkväll med mina vänner bara för att jag måste sova och inte dom! (detta hände igår!!)

Man ska väl igentligen inte klaga....men det känns lite bättre då! =)


Peace out snögubbar!!








Kameramys i solen

Lite bilder från gårdagens promenad.
Va helt underbart väder igår...10+ och sol som värmde en ända in i själen!
Skulle bara ta en liten kort promenad men råkade vara ute i över tre timmar haha...svårt att ta en kortis när man kan fota saker! =P

Nu ska jag hoppa in i duschen och fixa mig fin...ska iväg på påsklunch med släkten. Vi har en ganska ny tradition sen kanske två år tillbaka då vi äter luch på Ulriksdals värdshus. En grym tradition som jag hoppas håller i sig!


Tycker det är coolt att blommor kan ha så vackra färger...=)



Sol...and im in heaven!!




Ska bojkotta städningen och ta en promenad i solen.
Det går inte å inte gå ut när man ser hur fint väder det är...vore inte helt rätt å stanna inne å städa nu!
Så jag tar mig en liten promenad med kameran för å se om det finns någe skoj som vill fastna på bild.

Och det bästa e att man kan ha vårjacka!!! fast jag vågar inte riktigt låta bli koftan och halsduk. Lär ju bli vantar också...fast bättre det än å bli sjuuk! =)

Ska väl kanske dra över till mamma och pappa å käka middag...om jag inte betämmer mig för å städa istället! haha


Väldigt mycket bokstaven å här! =P

Peace out!




Vårstädning


Ja, man kan ju inte låta bli att börja känna lite vårkänslor.
Och då måste man ju faktiskt vårstäda...men som vanligt så är det väldigt lätt att börja med något helt annat mitt i allt. Va jätteduktig först...har tvättat ena köksfönstret (orkade inte mer än ett haha), så köket börjar se fint ut. Sen började jag städa garderoberna i hallen istället, utan att ha gjort färdigt köket, vilket började bra tills jag kollade igenom påsen med gamla grejor jag fått av mamma!

Jag trodde bara det var massa gamla papper och teckningar, men jag hittade en påse med några av mina gamla glajjor och en med min konfirmationspresent från mormor.
Då sprack allt...började fota mina små fynd i stället! =)





Den här jättesöta lilla psalmboken och den lilla "näsduken" fick jag av min mormor på min konfirmationsdag.
(nej jag e inte troende =P)

Hon fick den av sina föräldrar när hon konfirmerade sig...så den är GAMMAL!!



Här e mina brillor som jag haft genom åren..några är riiiktigt gammla.
Har ju haft glasögon sen jag typ föddes...haha näe men sen jag var några
månader bara.
De första, de längst bak, är jättesmå fast det syns tyvärr inte på bilderna.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Fem i topp städmusik just nu:

  1. Stereo Love - Edward Maya feat. Vika Jigulina
  2. Telephone - Lady Gaga, Beyoncé
  3. If we ever meet again - Timberland, Katy Perry
  4. Alors On Danse - Stromae
  5. Memories - David Guetta feat. Kid Cudi
(Highway Man - Hoffmaestro.....borde egentligen vara med på listan men eftersom
den är i en klass för sig så får den stå lite utanför! ) =)


Keep on städing...






Min kamerautrustning




Kamera:

Canon EOS 450 D


Objektiv:

  • Canon EF 100 / 2,8 IS USM Macro

  • Canon EF 50 / 1,8 II

  • Tamron SP AF 28-75 / 2,8 XR Di Macro




Vill ha!! :

Stativ...känns som ett måste när man e så ostadig på handen som jag! =P

Fjärrutlösare

Reflexskärm

=)





RSS 2.0